Volgens Wat eet Nederland drinkt de gemiddelde volwassen Nederlander 36% minder suikerhoudende dranken dan vijftien jaar geleden. Dat is natuurlijk niet geheel onverwacht, want fitness & welzijn is een trend die steeds groter lijkt te worden. Naast deze maatschappelijke populariteit zijn er andere factoren die hebben geleid tot bewustere keuzes in voeding en dranken. Denk hierbij aan strengere wet- en regelgeving, zoals de suikertaks en verbeterde etikettering. Ook is er afgelopen tijd meer aandacht voor gezondheidsvoorlichting door de overheid, scholen, en media. Supermarkten en horeca bieden ook steeds meer gezonde opties aan, zoals biologische en vers bereide producten, of snacks en drank met minder suiker en zout. Een van die opties die steeds populairder wordt, is de gezondere frisdrank. Coca-Cola zette in september 2023 bij de lancering van Y3000 zelfs AI in om de ultieme suikervrije drank te maken. Menuez heeft de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van gezonde frisdranken voor je op een rij gezet.

  1. Limonades en siropen
    Limonades zijn nu overal te vinden. Bedrijven zoals De Roze Bunker maken siropen van overgebleven fruit, zoals citroenen van limoncellomakers en tulpenpoppen die anders weggegooid zouden worden. Dit helpt boeren om biologisch te werken en verspilling te verminderen.
  2. Gefermenteerde dranken
    Zelfgemaakte drankjes met kruiden en planten zijn creatief en worden steeds vaker geserveerd als alcoholvrij alternatief in chique restaurants. Ze worden gepresenteerd in mooie glazen om hun bijzondere smaak te laten zien.
  3. Premium soda’s
    Premium soda’s zijn frisdranken van hoge kwaliteit en een gezondere keuze. Voorbeelden zijn Something & Nothing, alcoholvrije drankjes met sappen en kruiden. Ook leuk is Mojo Maté, een drankje met cafeïne gemaakt van biologische matébladeren. Als laatste bestaat er Herbly, dit zijn drankjes met kruiden volgens de ayurvedische traditie.

Menuez houdt haar partners graag op de hoogte van de nieuwste horecatrends en ontwikkelingen in de drankensector. Daarnaast zijn wij expert op het gebied van automatisering en lokale zichtbaarheid in de horeca. Ben jij ook benieuwd wat Menuez voor jouw merk kan betekenen? Neem dan eens vrijblijvend contact op met onze adviseurs, zij geven graag meer uitleg en denken mee over een passende oplossing.